Jag kandiderar till kommunfullmäktige i Göteborg

Var du kommer ifrån och var du bor ska inte avgöra hur bra din skola är, om du kan känna dig trygg eller om du kan få ett jobb. Men för många i Göteborg är det en verklighet och så kan vi inte ha det. Det är drivkraften till varför jag kandiderar till kommunfullmäktige. Jag vill att Göteborg ska vara en stad där alla kan få tillhöra, få tillföra och drömma om framtiden.

Allt börjar med en bra start. Därför behöver vi satsa på en lärorik förskola och en kunskapsskola med studiero. I klassrummet fick jag upptäcka nya intressen, lära mig saker som jag inte trodde fanns och hitta drömmar som jag inte visste att man kunde ha. I dag är jag så tacksam för att skolan lärde mig att bildning och kunskap är nyckeln som öppnar dörrar i livet.

Att klara skolan är den enskilt viktigaste skyddsfaktorn för att barn och unga ska lyckas senare i livet. En framgångsrik skola där alla barn lyckas är den bästa socialpolitiken. Jag menar att det behövs en socialtjänst i Göteborg som kan agera med kraft för att rädda unga som fostras in i kriminalitet eller som är på väg in i utanförskap. Det behövs tidiga och tydliga insatser. Det är hög tid att socialtjänsten tar klivet in i skolan.

I mitt Göteborg ska alla få leva på det sätt man vill, umgås med vem man vill, klä sig hur man vill och bli kär i vem hen vill. Det är en friheter som jag vill försvara.

Jag vill att Göteborg ska vara en stad där vi ger värme till den som inte har, en varm famn till den som möter hat istället för kärlek och vård till den vars beroende ha skapat ofrihet. I mitt Göteborg ska Jag vill att Göteborg ska vara en stad där vi bryr oss om och där vi gör mer för fler. 

Det här är frågor som jag vill driva i kommunfullmäktige under nästa mandatperiod. Rösta liberalt och kryssa gärna #4 på Liberalernas valsedel.

// Pär

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s